Otvoren javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća oštećenih u potresu

09.11.2022.

Zadnja izmjena 11:02

Autor: T.V./HRT

Oštećena kuća u potresu

Oštećena kuća u potresu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Otvoren je javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća oštećenih u potresu. Građanima je na raspolaganju ukupno 100 milijuna kuna, kojima će se pokriti 80 posto troškova obnove. Riječ je o nepovratnim sredstvima. 

Poziv je otvoren dok se iznos ne iskoristi ili do kraja godine.

- Isplata sredstava će se vršiti na dva načina. Jedno je da troškove podmiri sam korisnik, a nakon toga mu mi refundiramo sredstva. Druga mogućnost je da s izvođačem sklopi ugovor o ustupanju potraživanja, odnosno cesiju, pa on sam plati svoj dio, recimo 20 posto plati izvođaču, a ostatak mi plaćamo izvođaču izravno, rekao je Mladen Ilijević, voditelj Službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.


Danas počinje obnova u potresu stradalog kompleksa Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Na otvorenju gradilišta govorit će glavni tajnik HAZU-a akademik Dario Vretenar, tajnik Razreda za likovne umjetnosti akademik Mladen Obad Šćitaroci i glavni projektant Davor Mateković. Nazočit će i predstavnici izvođača radova i nadzora. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!