13:30 / 16.04.2020.

Autor: HRT

Prijave za glavnog državnog odvjetnika poslane poštom očekuju se do 21. travnja

Free-Photos/Pixabay/ilustracija

Free-Photos/Pixabay/ilustracija

Foto: - / -

Do srijede, 15. travnja, Državnoodvjetničko vijeće je zaprimilo šest prijava kandidata.
Državnoodvjetničko vijeće (DOV) u četvrtak je izvijestilo da će postupak zaprimanja prijava na javni poziv za dužnost glavnog državnog odvjetnika okončati 21. travnja, do kada očekuju sve prijave poslane poštom do 10. travnja.

Do srijede, 15. travnja, Državnoodvjetničko vijeće je zaprimilo šest prijava kandidata.

Nakon okončanja postupka zaprimanja prijava, Državnoodvjetničko vijeće će održati sjednicu na kojoj će sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu utvrditi kandidate koji su podnijeli prijave te njihove prijave uputiti Vladi na daljnje nadležno postupanje.

- Javnost će biti upoznata sa zaključcima održane sjednice Vijeća po njenom okončanju objavom priopćenja na mrežnoj stranici Državnoodvjetničkog vijeća - navode u priopćenju.

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio je ostavku 19. veljače nakon što se otkrilo da je bio član masonske lože. Do novog izbora Državno odvjetništvo vodi Jelenićeva prva zamjenica Zlata Hrvoj Šipek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!