18:51 / 17.12.2018.

Autor: HRT

Prijavljen državljanin Alžira

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Osumnjičeni je u listopadu ove godine putem posredovanja nevladine organizacije podnio zahtjev za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.
Policijski službenici Policijske postaje Novi Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim državljaninom Alžira. Sumnja se da je počinio tri kaznena djela krađe i četiri kaznenih djela teške krađe, piše MUP na svojim stranicama.

Sumnja se da je 31-godišnji državljanin Alžira tijekom listopada i studenoga ove godine počinio tri krađe iz dva kombi vozila Mercedes Sprinter i jednog osobnog vozila Renault Megan.

"Osumnjičeni je bez obzira na doba dana, dolazio do vozila koja su bila parkirana, da bi potom zavlačenjem ruke ili korištenjem podesnog alata iz unutrašnjosti vozila otuđio radni alat, bušilice, pile i mobitel.  Isto tako,  tijekom tih mjeseci (listopada i studenoga) počinio je i četiri teške krađe na sličan način. Naime, za razliku od prethodno navedenih krađa, u ovim je slučajevima razbijao stakla na automobilima kako bi iz unutarnjeg prostora vozila otuđio prijenosno računalo, mobitel, torbicu, dokumente, naočale, auto radio, novac i ostalo", navodi se.

Materijalna šteta je oko 20.000 kuna, a osumnjičeni je nakon završetka kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni je u listopadu ove godine putem posredovanja nevladine organizacije podnio zahtjev za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj. Sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti proveden je postupak te mu je u studenom odbijen zahtjev za međunarodnom zaštitom u ubrzanom postupku kao očito neosnovani.

Alžir se nalazi na listi sigurnih zemalja podrijetla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!