12:58 / 15.09.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Prijavljena zbog protupravnog iskopavanja mineralnih sirovina

Ilustracija - eksploatacija mineralne sirovine

Ilustracija - eksploatacija mineralne sirovine

Foto: Deyan Georgiev / Shutterstock

Protiv 51-godišnjakinje koja je protupravno iskapala 44 000 kubnih metara mineralnih sirovina, bit će podnesena kaznena prijava zbog protupravne eksploatacija rudnog blaga, priopćila je Policijska uprava varaždinska.


Iz varaždinske policije navode da je, temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva, obavljeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjom ženom, zbog sumnje da je kao odgovorna osoba poduzeća sa sjedištem u Novom Marofu od kolovoza do prosinca 2018. eksploatirala mineralne sirovine na eksploatacijskom polju Jamičak kod Hrženice.


Utvrđeno je da je iskapanje sirovina obavljano izvan projektiranog završnog stanja, na katastarskim česticama na kojima eksploatacija nije odobrena valjanom koncesijom. Na taj je način protupravno eksploatirano 44.069,28 kubnih metara mineralnih sirovina, ukupne vrijednosti od oko 881.000 kuna, bez PDV-a, na štetu proračuna Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!