11:31 / 21.12.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Prijavljeno dvoje šibenskih sudaca zbog primanja mita i zlouporabe položaja

-

-

Foto: - / -

Prema neslužbenim podacima među osumnjičenima je voditelj stalne službe u Kninu Ivan Krvavica.
Šibensko-kninska policija prijavila je dvoje sudaca u Šibeniku da su u zamjenu za mito i zlouporabom položaja ublažavali kazne prijavljenima u prekršajnim postupcima. Prema neslužbenim podacima među osumnjičenima je voditelj stalne službe u Kninu Ivan Krvavica.

Osumnjičenog suca terete da je u veljači, u dva navrata, primio 100 eura i 500 kuna te prije izricanja presude u dva prekršajna postupka donio presude kojima je umanjio novčane kazne i izostavio izricanje propisane zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Istog suca terete da je krajem 2017. također zlouporabio položaj i ovlasti jer je u svrhu onemogućavanja provođenja prekršajnog postupka propustio zakonom propisani rok za podnošenje prigovora čime je omogućio provođenje prekršajnog postupka u kojem je prijavljenom izračena blaža novčane kazna, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

U još jednom slučaju šibenskog suca terete zajedno s 56-godišnjom sutkinjom nadležnog suda u Šibeniku za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti. Utvrđeno je da je prvoosumnjičeni u dogovoru s drugoosumnjičenom, u prekršajnom postupku sačinio pisanu obranu prijavljenom nakon čega je drugoosumnjičena izrekla presudu u kojoj nije konstatirala prijašnju kažnjavanost prijavljenog pa je u presudi je izrekla novčanu kaznu u nižem iznosu bez zaštitne mjere.

Kriminalističkim istraživanjem koje je obavila šibensko-kninska policija u suradnji s Ravnateljstvom policije i u koordinaciji s Uskokom uz dvoje sudaca osumnjičenih zbog primanja mita i zlouporabe položaja obuhvaćene su i dvije osobe u dobi od 40 i 31 godine zbog davanja mita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!