15:00 / 06.01.2021.

Autor: V.K./Hina

Prije sjednice Vlade cijepit će se 10 ministara

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Desetero članova Vlade javno će se cijepiti protiv COVID-a, izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twitteru, a među njima nema onih koji su do sada preboljeli tu bolest i sami stekli imunitet.
Desetero članova Vlade javno će se cijepiti protiv COVID-a, izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twitteru, a među njima nema onih koji su do sada preboljeli tu bolest i sami stekli imunitet.

➡️ Andrej Plenković u emisiji "A sada Vlada"
➡️ Koronavirus - najnovije informacije


Uoči sjednice Vlade cijepit će se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Milić je izvijestio da će se javno cijepljenje održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u 11 sati i 15 minuta. U utorak su cjepivo primili i članovi Stožera civilne zaštite RH koji do sada nisu stekli prirodni imunitet.

Premijer Andrej Plenković rekao je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" da je cjepivo najučinkovitije sredstvo borbe protiv koronavirusa, a da su se svi ministri spremni cijepiti, uključujući one koji su preboljeli COVID.

Ipak, među ministrima koji će se sutra javno cijepiti nisu oni koji su preboljeli COVID i stekli prirodni imunitet, a Plenković je rekao da će se oni konzultirati s liječnicima i infektolozima i vidjeti je li to primjereno i oportuno.

- Nas je šestero koji smo preboljeli koronavirus. Naša je logika bila da moramo dati cjepivo onima kojima je najpotrebnije, ako netko ima imunitet neko vrijeme, bolje je da se cijepi netko tko sutra može imati ozbiljnih zdravstvenih problema, kazao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!