14:56 / 19.05.2020.

Autor: Ivana Perić/Z.A./Dobro jutro,Hrvatska/RT

Prije su goste dočekivali s orahovcem, sada s maskama

-

-

Foto: - / -

S nestrpljenjem se očekuju prvi gosti. Već sutra jedni dolaze jer su mjere popustile, granice se otvaraju.
Na pultu u obiteljskom smještaju turiste umjesto orahovice za dobrodošlicu dočekuju maska i dezinficijens.

Iz Malinske sa zlatnog otoka Krka javila se novinarka Ivana Perić iz apartmanskog smještaja Ljubica Barbiš, privatne iznajmljivačice i članice Udruge obiteljskog smještaja Malinska.

Inače, kad se dođe kod gospođe Ljubice, prvo se pozvoni na pultu, dočeka vas orahovac. A danas je drukčije, na pultu su zaštitne maske, upute i preporuke kako se ponašati i neizostavni dezinficijens. To je ono s čime se danas mora živjeti, a s time žive svi oni koji su u Udruzi obiteljskih iznajmljivača i obiteljskog smještaja na otoku Krku.

S nestrpljenjem se očekuju prvi gosti. Već sutra jedni dolaze jer su mjere popustile, granice se otvaraju, a što u ovoj sezoni očekuju privatni iznajmljivači kazala je gospođa Ljubica.

- Nadam se, optimistična sam da će naši apartmani biti ove sezone popunjeni. Gosti se preko telefona raspituju o situaciji, kako, što, kamo... U svakom slučaju odmah im kažem - dolazite kući, doma u naš obiteljski smještaj i napravit ćemo sve za vas - govori iznajmljivačica.

U obiteljskom smještaju većinom su stari gosti koji godinama ljetuju u istom smještaju, no sve što je bukirano za lipanj, otkazano je. Gosti govore - ako ne dođu sada doći će na jesen, ovisno o situaciji. Jer njihovi stalni gosti većinom pripadaju rizičnoj dobnoj skupini.

Gospođa Ljubica 90% svojih gostiju sama je našla, rijetko koristi rezervacije putem agencija i web stranica.

I privatni iznajmljivači moraju se držati određenih epidemioloških preporuka, između ostalog apartmani moraju biti 72 sata prazni između gostiju što ovdje nije prepreka jer na održavanju apartmana uz Ljubicu i kćer radi i djelatnica koju imaju zaposlenu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!