21:30 / 23.12.2020.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Prijenosni respirator za KB Dubrava donirali Strabag i zagrebački Rotary

Ilustracija: Baz Ratner/REUTERS

Ilustracija: Baz Ratner/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Kliničkoj bolnici Dubrava tvrtka Strabag Hrvatska, u suradnji s Rotary klubom Zagreb Maksimir i Centar, donirala prijenosni respirator.
Tvrtka Strabag Hrvatska, u suradnji s Rotary klubom Zagreb Maksimir i Centar, donirala je Kliničkoj bolnici Dubrava prijenosni respirator, a primopredaja uređaja održala se u srijedu ispred glavnog ulaza u bolnicu.

➡️ Povijesna operacija srca u KB-u Dubrava
➡️ Capak za HTV: Moguće je da ćemo se morati cijepiti sezonski, kao kod gripe
➡️ Koronavirus - nove informacije

- Uređaj je sigurno došao u prave ruke i na tome smo vam zahvalni, kazao je donatorima vršitelj dužnosti ravnatelja KB-a Dubrava Ivica Lukšić istaknuvši da je prijenosni respirator od iznimne važnosti za svakodnevni rad bolnice koja se brine o srednje teškim i teškim pacijentima zaraženim koronavirusom.

Direktor tvrtke Strabag Hrvatska Veljko Nižetić rekao je kako su, unatoč izazovnim vremenima i problemima koje je pandemija donijela sa sobom, donijeli odluku o donaciji i kupnji prijeko potrebnog uređaja.

- Neizostavan dio našeg rada je društveno odgovorno poslovanje, a ova donacija usmjerena je na trenutačno najpotrebnije, zdravstvenu ustanovu koja skrbi o oboljelima i koja na sebi nosi najveći teret. Iznimno cijenimo rad svih djelatnika Kliničke bolnice Dubrava i svih ostalih zdravstvenih radnika koji neprekidno rade na očuvanju života i borbi s ovom bolešću, rekao je Nižetić.

Predsjednik Rotary kluba Zagreb Centar Mario Volarević kazao je kako je donacija mali znak osoblju i vodstvu KB-a Dubrava kojim se želi pokazati da se cijeni ono što rade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!