11:55 / 22.02.2020.

Autor: HRT

Prijepori oko neradne nedjelje

-

-

Foto: - / -

Komentari oko moguće zabrane rada nedjeljom stižu s više strana.
Komentari oko moguće zabrane rada nedjeljom stižu s više strana.

Zagrebački gradonačelnik komentirao je medijske napise da HDZ nema većinu u Saboru, odnosno podršku koalicijskih partnera za zabranu rada nedjeljom.

Milan Bandić smatra da je neradna nedjelja pitanje civilizacijskog dosega.

- Ja neću podržati prijedlog HDZ-a, nego je to prijedlog stranke rada i solidarnosti. To je prijedlog civilizacijskog dosega, da se 6 dana radi, a sedmi dan odmara.

- Pričat ćemo s našim partnerima, mi njima ništa nećemo zamjeriti ako idu sa svojim nekim prijedlozima koji nisu po našim stavovima. Pokušat ćemo se dogovoriti amandmanima, ako možemo, kad, već i ako ode prijedlog u saborsku proceduru. Kao liberalna stranka mislimo da bilo kakve zabrane nisu dobre, da treba prepustiti tržištu da se regulira, ističe HNS-ov Stjepan Čuraj

- Naravno da se zalažemo da se smanji mogućnost rada nedjeljom, da to bude ograničeno samo na neke aktivnosti. Ali da onda , oni koji rade nedjeljom trebali bi biti adekvatno i pristojno plaćeni. To se treba najprije interno dogovoriti, unutar koalicije, a tek onda lansirati u javni prosto, kaže kandidat za čelnika HDZ-a Miro Kovač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!