17:21 / 26.09.2019.

Autor: Ivica Grudiček/

Prijeti mu čak 91.700 kuna kazne zbog prometnih prekršaja!

-

-

Foto: - / -

Počinio je cijeli niz prometnih prekršaja, koje je uopće teško pobrojati...
Novi rekorder nakon stupanja na snagu strožeg zakona o sigurnosti prometa na cestama.

49-godišnjaku u Varaždinu prijeti kazna od čak 91.700 kuna zbog brojnih prekršaja.

U srijedu oko 21 sat - vozač je na pješačkom prijelazu udario pješakinju i teško je ozlijedio. Pješakinju je udario na križanju Zagrebačke i Krležine ulice u Varaždinu. 49- godišnji vozač iz Varaždinbrega nije pružio pomoć, pozvao hitnu te policiju, već je pronađen nekoliko kilometara dalje pod utjecajem alkohola. Odbio je alkotestiranje i vađenje krvi - no to je samo dio prekršaja koji mu se stavljaju na teret.

- Sudjelovao je u nesreći s nerigistriranim, neosiguranim vozilom, kad mu je vozačka dozvola istekla i pobjegao je s mjesta nesreće, rekao je Danijel Posavec iz PU varaždinske.

I postao je novi hrvatski negativni prometni rekorder - gotovo 92 tisuće kuna kazne, 21 negativni bod, za upravljač neće smjeti godinama.

Dobra je vijest da zbog rigoroznih kazni, ali i fiksnih kamera, kako na sjeveru zemlje, tako i u cijeloj Hrvatskoj broj stradalih je - sve manje. Naime, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, 39 je poginulih manje.

A da sjever zadrži status negativnih rekordera dana pobrinuo se jedan Međimurec koji je danas zaustavljen s tri cijela tri promila. Prijeti mu 20 tisuća kuna kazne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!