Drama u školi u Sisku, policija iznijela detalje

05.03.2021.

12:59

Autor: HRT

Prijetnja u Sisku, policija iznijela detalje

Prijetnja u Sisku, policija iznijela detalje

Foto: Branislav Babic/Nikola Cutuk / PIXSELL

Nakon što se policija uhitila muškarca koji je u Strukovnoj školi u Sisku danas prijetio bombom, iz policije je priopćeno da muškarac nije bio naoružan.

Galerija
Prijetnja bombom u školi u Sisku, Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Prijetnja bombom u školi u Sisku, Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELLStrukovna škola Sisak, Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELLZavršila drama u Strukovnoj školi Sisak, Foto: Nikola Cutuk/PIXSELLStrukovna škola Sisak, Foto: Nikola Cutuk/PIXSELLZavršila drama u Sisku, Foto: Nikola Cutuk/PIXSELLZavršena drama u Sisku, Foto: Nikola Cutuk/PIXSELLMinistar Medved i ravnatelj škole Ivica Beloglavec, Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Policija je odmah po dojavi izašla na teren i evakuirala zgradu Strukovne škole u Sisku, a mjestu događaja pristupila je interventna policija. Nakon sat vremena muškarac je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da kod sebe nije imao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude, rekla je policijska službenica za odnose s javnošću PU sisačko moslavačke Maja Blažević. 


Maja Blažević, PU sisačko-moslavačka

Maja Blažević, PU sisačko-moslavačka

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Neslužbeno, riječ je o Siniši Šipušu (30) iz Siska koji je to navodno učinio u trenutku duševnog rastrojstva, a prijateljima je poslao poruku da je "županija zauzeta".

Do škole ga je navodno dovela prijateljica kojoj je rekao da ide predati donaciju.

Ravnatelj strukovne škole Ivica Beloglavec kazao je da je iz zgrade evakuirano 200 učenika strukovne škole, ali i gimnazije koji tu privremeno pohađaju nastavu jer je njihova škola oštećena u potresu.

Pred školu je, uz sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića, došao i ministar branitelja Tomislav Medved, a prema neslužbenim informacijama muškarac koji je rekao da ima bombu sin je poginulog hrvatskog branitelja.

Sisačko-moslavačka policija je dojavu da je u Strukovnu školu u Sisku došla mlađa muška osoba koja je rekla da u džepu ima bombu dobila u 12.15. Navodno je tražio župana Žinića, iako župan u tom trenutku nije bio u prostorima škole u kojoj se nalazi krizni stožer za županiju i županijska uprava.

Ministar branitelja Tomo Medved poručio je da je najvažnije da nitko nije stradao, a da će se više znati nakon kriminalističke obrade. Pozvao je sve da zajedno učine napore da se prevlada ovo teško razdoblje nakon potresa, što dovodi do povećanih napetosti i psihoza. Čestitao je policiji na promptnom reagiranju, i u slučaju krize u Zagrebu i u Sisku.

- Trebamo stvarati ozračje tolerancije, kako bismo se lakše nosili s krizom, poručio je.

Nastave u školi danas neće biti.

Bojazan za djecu

Ušao je u sobu, izgledao je rastreseno i zaprijetio da će sve raznijeti. Najviše smo se bojale za djecu, kazale su svjedokinje.

- Zaštitar ga je pustio u školu jer je rekao da ima donaciju za župana. Tajnica je istrčala van i rekla da čovjek ima bombu. Odmah smo reagirali i evakuirali zgradu. Dotad je došla policija, muškarac je htio pobjeći u jednom trenutku, ali pozvali smo policiju te se muškarac zatvorio u ured župana. Nitko nije vidio bombu, ali je imao ruku u džepu i držao je osigurač, rekao je Davor Matić, koordinator Info centra.

Prema nekim informacijama, muškarac nije imao bombu nego Kinder jaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!