Prijevoz srednjoškolaca u Krapinsko-zagorskoj županiji ipak se nastavlja

02.04.2023.

13:22

Autor: Hina/HRT/R.S.

Prijevoz srednjoškolaca

Prijevoz srednjoškolaca

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar postigao je dogovor s vlasnikom autobusnog prijevoznika Presečki grupe d.o.o. oko prijevoza srednjoškolaca te će se od sutra prijevoz učenika nastaviti odvijati normalno, izvijestili su iz Županije.


Dogovor je postignut nakon što je ranije u subotu najavljeno kako se od ponedjeljka ukidaju 42 polaska na linijama javnog linijskog prijevoza kojim se prevoze učenici-putnici srednjih škola u Županiji.

Župan Kolar zadovoljan je postignutim sporazumom, prvenstveno zbog učenika kojima će do kraja školske godine biti omogućen nesmetan dolazak i odlazak na nastavu i s nastave, kao i na mjesta na kojima se obavlja praktični dio programa.

Svjesni smo da prijevoznički sektor ima gorućih problema koji otežavaju poslovanje, za što smo uvijek pokazivali senzibilitet i razumijevanje. Na današnjem sastanku usuglasili smo se oko toga da se u rješavanje tih problema konačno mora uključiti i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kako bi javni linijski prijevoz na području Krapinsko-zagorske županije u budućnosti nesmetano funkcionirao, rekao je Kolar.

Presečki grupi i vlasniku Antunu Presečkom zahvalio je na razumijevanju i dosadašnjoj korektnoj suradnji za koju je, kaže, siguran da će se nastaviti i dalje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!