12:53 / 13.02.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Prijevremeni izbori za općinskog načelnika u Rogoznici

Izbori u Rogoznici

Izbori u Rogoznici

Foto: Dnevnik / HRT

U općini Rogoznica, u Šibensko-kninskoj županiji - održani su prijevremeni izbori za općinskog načelnika, nakon što je sredinom studenoga netom izabrani HDZ-ov načelnik Marijo Mladinić - dao ostavku. S funkcije se povukao iz osobnih razloga, pola godine nakon što je izabran. U načelničku fotelju sada želi sjesti šestero kandidata, dvoje više nego na svibanjskim izborima lani. Pravo glasa imalo je oko dvije i pol tisuće birača, a glasati su mogli na 7 biračkih mjesta.

Do 16.30 sati svoj je glas dalo 36,24 posto, odnosno 926 birača, dok je na redovnim izborima u svibnju do 16.30 sati izlaznost bila 45,83 posto, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo u 17 sati.

Kandidirali su se Ivana Lovrić (Most, Domovinski pokret) i Anita Živković (HDZ) te SDP-ov Duje Živković i trojica nezavisnih, odnosno kandidati grupe birača, Marko Vidović, Joško Živković i Ljubo Županović.

Troje od njih šestero, Ivana Lovrić, Joško Živković i Ljubo Županović, za načelničku dužnost natjecali su se na redovnim lokalnim izborima u svibnju prošle godine, a najuspješniji je bio Županović koji je sa HDZ-ovim Mladinićem ušao u drugi krug, no u konačnici je HDZ-ov kandidat pobijedio.

Dužnost načelnika Mladinić je obnašao manje od šest mjeseci, a ostavku je obrazložio osobnim razlozima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!