Primjena COVID potvrda ne širi se od 1. studenog, potvrdili iz Vlade

20.10.2021.

19:49

Autor: Hina/HRT

Marko Milić

Marko Milić

Foto: Patrik Macek/Duskok Jaramaz / PIXSELL

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija da Hrvatska od 1. studenog širi primjenu COVID potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja.

- Pojedini medijski natpisi o tome da se u Hrvatskoj od 1. studenog uvode obavezne COVID potvrde za sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i veći broj društvenih djelatnosti i aktivnosti su potpuno netočni. O tome se u Vladi i Stožeru civilne zaštite RH, koji donose mjere, nije razgovaralo, rekao je Hini glasnogovornik Vlade RH.

Naglasio je i da udio necijepljenih među novozaraženima, hospitaliziranima te umrlima, nažalost, jasno pokazuje da dinamika četvrtog vala COVID-a i njegove posljedice ovise prije svega o broju necijepljenih u Hrvatskoj.

- Umjesto nepotrebnog širenja panike temeljem krivih informacija, svi u hrvatskom društvu trebamo uložiti dodatne napore za ubrzanje procesa cijepljenja i potaknuti sve koji još oklijevaju da se cijepe, jer je to jedini izlaz iz ove pandemije, poručio je Milić.

Nacionalni stožer Civilne zaštite danas je izvijestio da su u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježena 3162 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je znatan porast u odnosu na prošla dva tjedna, a umrle su 23 osobe.

Zaključno s jučerašnjim danom utrošeno je 3.530.290 doza cjepiva, a cijepljeno je 46,20 posto ukupnog stanovništva, odnosno 55,38 posto odraslog.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!