10:21 / 28.02.2018.

Autor: I.M./M.M./HRT/Hina

Primopredaja u Agrokoru - Peruško: Postizanje nagodbe je broj jedan

-

-

Foto: - / -

Trgovački sud potvrdio je imenovanje Fabrisa Peruška, člana Uprave Tiska, za novog izvanrednog povjerenika za Agrokor i Irenu Weber za njegovu zamjenicu.
Trgovački sud u Zagrebu na Vladin je prijedlog opozvao Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u Agrokoru te na to mjesto imenovao Fabrisa Peruška. Također, Irenu Weber imenovao je njegovom zamjenicom.

Peruško i Weber stigli su u Agrokor na primopredaju, a novinare je zanimalo koji će biti prvi potezi novog povjerenika.

Iduća tri dana odradit ćemo sastanke sa svim skupinama u procesu. Početkom idućeg tjedna bit ću spreman za vas, izjavio je Peruško nakon imenovanja. Broj jedan je postizanje nagodbe, naglasio je Peruško.Bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak rekao je da, nakon što je obavio primopredaju, osjeća olakšanje. Kada je došao prije 11 mjeseci, zatekao je 6 kuna, a sada je na računu 1,56 milijardi kuna. Poželio je sreću novom izvanrednom povjereniku i njegovoj zamjenici. Rekao je da je cijeli postupak i situacija vezana uz Agrokor velika transformacija i velika promjena u društvu.

Ako je moja žrtva potrebna da se ovo izvede do kraja, ja sam je prihvatio. Naglasio je da svi znamo što su Agrokor i Ivica Todorić predstavljali u društvu i kako je Todorić bio svemoguć.

Upitan očekuje li kakvu istragu DORH-a protiv njega, Ramljak je odgovorio da je to pitanje za DORH. Ja sam tu. Nemam apsolutno nikakvih problema s tim. Ostat ću u Zagrebu, neću ići nikamo, svi znaju gdje je moja adresa, rekao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!