Sabor: Reiner formalno preuzeo vođenje Kluba HDZ-a

18.01.2023.

11:29

Autor: M.M./HRT

Primopredaja u Klubu vladajuće stranke

Primopredaja u Klubu vladajuće stranke

Foto: HTV / HRT

U Hrvatskom saboru jutros primopredaja u Klubu vladajuće stranke. Nakon sedam i pol godina predvođenja saborskih HDZ-ovaca, Branko Bačić i službeno je "ključeve" najbrojnijeg Kluba zastupnika predao svom nasljedniku Željku Reineru.

Prilikom primopredaje Reiner je zahvalio svom prethodniku na odličnom vođenju i funkcioniranju Kluba HDZ-a u proteklih sedam godina.

- Imamo stabilnu većinu, koju ste imali prigodu vidjeti ne samo jučer tijekom glasanja, već od početka ovog mandata. Tu nema nikakvih problema, dapače možda će se ta većina i povećati, poručio je Reiner.

Kao novi predsjednik Kluba, Reiner je dodao da će surađivati sa svima koji žele surađivati na dobrobit hrvatskih građana, usprkos ideološkim i svjetonazorskim razlikama.

- Naravno da se mi razlikujemo u stavovima, ideološkim i svjetonazorskim, ali svima bi nam trebalo biti na umu da nam je glavni razlog što su nas građani poslali u Hrvatski sabor da se zauzmemo za dobrobit svih hrvatskih građana, istaknuo je Reiner. 

Rekao je da će krajem ovoga ili odmah početkom sljedećeg tjedna otići na Banovinu.

- Uvjeren sam da ćemo do iduće zime zbrinuti naše sugrađane koji žive u kontejnerima pokraj njihovih kuća kao i one koji žive u kontejnerskim naseljima, rekao je.

Istaknuo je kako nije zaboravio na glavni grad koji je također pogođen potresom, niti na Krapinsko-zagorsku županiju.

- Jedan dio mjera posebno se odnosi na Zagreb, na Čučerje i Markuševac, napomenuo je, dodavši da je već i u kontaktu sa županom Kolarom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!