11:22 / 26.11.2019.

Autor: HRT

Primopredaja vozila namijenjenih zaštiti vanjskih granica RH

-

-

Foto: - / -

Primopredaja i demonstracija vozila i opreme namijenjenih zaštiti vanjske granice Republike Hrvatske i Europske unije.
U Zagrebu je održana primopredaja i demonstracija vozila i opreme namijenjenih zaštiti vanjske granice Republike Hrvatske i Europske unije na kojoj je sudjelovao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sa suradnicima kao i sa predstavnicima zajednice ponuditelja.

Oprema i vozila nabavljeni su iz projekta "Jačanje nadzora državne granice kroz nabavu sustava termovizijske kamere na prikolici s terenskim vozilom" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost  Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza. 

- Meni je veliko zadovoljstvo predstaviti opremu koju će hrvatska policija koristiti u službi zaštite vanjske granice EU. Radi se o mobilnim termovizijama. Nakon što smo dobili zeleno svjetlo za Schengen, već smo taj dan komunicirali po pitanju opremanja granične policije. Ovo je oprema proizvod hrvatske pameti. Hrvatske tvrtke, poglavito u IT tehnologijama, su na razini da mogu pobijediti na natječajima koji su europski i koji su najsofisticiranija rješenje kada je u pitanju ta vrsta tehnologije, naglasio je Božinović.

Mobilna termovizija je rješenje za koje sam siguran da će imati interes kupaca iz drugih članica EU, rekao je.

- Cijeli ovaj projekt je koštao nešto više od 47 milijuna kuna. To su 75 posto europska sredstva, rekao je i dodao kako ćemo od danas biti efikasniji kada je u pitanju zaštita državne granice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!