Primorac i Butković ušli u Nacionalno vijeće za uvođenje eura

21.07.2022.

18:06

Autor: M.M./Hina/HRT

Marko Primorac i Oleg Butković

Marko Primorac i Oleg Butković

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Vlada je na zatvorenom djelu sjednice izmjenom Odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj po položaju za zamjenika predsjednika odredila ministra financija Marka Primorca i za člana ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

Marku Primorcu dano je odobrenje za obavljanje znanstveno-istraživačke i edukacijske djelatnosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, izvijestila je Vlada.

Nakon što je prošlog tjedna na osobni zahtjev dužnosti glavnog državnog rizničara i Nacionalnog dužnosnika za ovjeravanje razriješen Ante Matijević i njegovom nasljednicom imenovana Danijela Stepić, donesena su nova razrješenja i imenovanja.

Tako je Matijević opozvan kao dosadašnji zamjenik predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću, a novom zamjenicom imenovana je Danijela Stepić, kao predstavnica Ministarstva financija koja je također umjesto Matijevića imenovana i novom članicom Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027.

Ante Matijević razriješen je i dužnosti člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, dužnosti člana Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru i dužnosti člana Stožera civilne zaštite, a novom članicom imenovana je Stepić.

Danijela Stepić imenovana je, umjesto razriješenog Matijevića i novom predstavnicom Vlade u Mješovitom povjerenstvu Vlade i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, a novom predstavnicom Vlade imenovana je Danijela Stepić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!