16:59 / 12.04.2019.

Autor: D.M./HRT/Hina

Primorsko-goranska županija uz nazočnost predsjednice obilježila svoj dan

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nagrade za životno djelo uručene su Elsu Kuljaniću i Alenki Juretić. Godišnje nagrade dodijeljene su Dini Škamu, Nikici Sečenu, Hani Rižovski Delogu i Plesnom klubu "Dance Queen".
Primorsko-goranska županija uz nazočnost predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u Opatiji je obilježila svoj dan, a na svečanoj akademiji uručene su Nagrade za životno djelo PGŽ-a Elsu Kuljaniću i Alenki Juretić. Godišnje nagrade dodijeljene su Dini Škamu, Nikici Sečenu, Hani Rižovski Delogu i Plesnom klubu "Dance Queen" iz Kraljevice.

U Primorsko-goranskoj županiji u ovom trenutku aktivno je oko 230 europskih projekata i po tom broju na drugom je mjestu, odmah nakon Grada Zagreba. Po iznosu ugovorenih nepovratnih sredstava - 3,2 milijarde kuna, na samom je vrhu u zemlji - rečeno je na svečanoj akademiji u povodu Dana Primorsko-goranske županije u Opatiji.

No ima i problema - Gorski kotar bez mladih te urušavanje brodogradnje. Ipak, zeleno-plava županija ima velike potencijale, istaknuto je na akademiji. - Ova godina koja je za nama, ali i ova u kojoj smo zapravo je najveća godina investicija u Primorsko-goranskoj županiji - u ono za što smo zakonski zaduženi, a to je školstvo, zdravstvo, pomorsko dobro, poručio je župan Zlatko Komadina.

- Hrvatska je ključna zemlja za Srednju Europu i njezin spoj s Mediteranom. Srednja Europa zapravo je golemo gospodarsko zaleđe ove županije i treba se što je moguće prije s njom spojiti modernim željezničkim vezama i drugim aspektima intermodalnog prometa, kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!