Primorsko-goransku županiju očekuje najbolja turistička sezona dosad

05.06.2023.

15:46

Autor: Studio 4/HRT/IMS/B.B.B.

Župan Zlatko Komadina

Župan Zlatko Komadina

Foto: HTV/IMS / HRT

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da će, nastavi li se istim tempom, turistička sezona u županiji biti najbolja do sada, potkrijepivši to podatkom da je u prvih pet mjeseci ostvareno 1,8 milijuna noćenja, što je 20 posto više nego u istom razdoblju lani.


U svibnju je u Primorsko-goranskoj županiji ostvareno više od 880 tisuća turističkih noćenja, što je 25 posto više nego u svibnju lani.

- Nastavi li tim tempom, a nadamo se da hoće, čeka nas najbolja turistička sezona, ocijenio je Zlatko Komadina na redovnoj konferenciji za novinare te izvijestio o pojačanom angažmanu sigurnosnih i zdravstvenih službi tijekom ljetne sezone.

Planira se organizacija turističkih ambulanti na lokacijama na kojima su uspostavljene lani, u Crikvenici, Krku, Njivicama, Opatiji, Malom Lošinju, Martinšćici, Nerezinama, Cresu i Rabu. Uz to, Općina Baška je uspostavila turističku ambulantu, koja je već počela s radom.

Pojačane hitne službe


Tijekom ljetne sezone provodit će se plan pojačanja dostupnosti Hitne medicinske službe i zaposliti nekoliko dodatnih liječnika, medicinskih sestara i vozača.

Župan je izvijestio da je PU primorsko-goranska i ove turističke sezone zatražila ispomoć policijskih službenika iz unutrašnjosti, a u sklopu MUP-ova projekta Sigurna turistička destinacija očekuje se dolazak policijskih službenika iz Slovačke, Slovenije, Poljske, Bavarske i Donje Saske, koji će biti raspoređeni u policijskim postajama uz more.

Komadina je za sljedeći tjedan najavio susret premijera Andreja Plenkovića sa županima u Slavonskom Brodu, kazavši da je za taj susret kandidirao tri teme: financiranje povećanih troškova poslova državne uprave koje provode županije, izmjene Zakona o upravljanju državnom imovinom i novi krug porezne reforme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!