18:17 / 05.01.2018.

Autor: HRT

Pripadnici hrvatskog kontingenta prvi na natjecanju u streljaštvu u Litvi

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na natjecanju je sudjelovalo po deset pripadnika svake zemlje te su se mjerili pojedinačni i ukupni rezultat.
Pripadnici 1. hrvatskog kontingenta koji sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) u Republici Litvi osvojili su prvo mjesto na natjecanju u streljaštvu pješačkim naoružanjem, priopćeno je iz MORH-a.

Na natjecanju, održanom u srijedu, 3. siječnja na strelištu vojarne Rukla, sudjelovali su pripadnici oružanih snaga Hrvatske, Njemačke i Nizozemske. Natjecanje je bilo organizirano na razini borbene grupe, a natjecalo se u gađanju puškom Heckler and Koch G36 (H&K G36), samokresom P8 (H&K P8) i strojnicom Heckler and Koch MG5 (H&K MG5).

Hrvatski vojnici imali su najbolje strijelce u kategoriji puška H&K G36 i pištolj H&K P8, dok su u ukupnom poretku, iako su imali jednak broj bodova kao i prvoplasirani, osvojili drugo mjesto.

Na natjecanju je sudjelovalo po deset pripadnika svake zemlje te su se mjerili pojedinačni i ukupni rezultat. Svi natjecatelji gađali su sa sva tri naoružanja, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!