Pripadnik ATJ-a Lučko požalio se na bol u prsima tijekom treninga, a onda se srušio

06.09.2022.

Zadnja izmjena 19:09

Autor: HRT

U bolnici preminuo pripadnik ATJ Lučko

U bolnici preminuo pripadnik ATJ Lučko

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Tragedija na obuci Antiterorističke jedinice Lučko. Tridesetogodišnji pripadnik iz Zaprešića preminuo je tijekom pripreme za selekcijski postupak. Nesretnom muškarcu pozlilo je tijekom prvog dana redovite obuke. Preminuo je u bolnici Sveti Duh. Iako je Hitna pomoć brzo stigla i pod policijskom pratnjom došla u bolnicu, pripadniku ATJ-a Lučko liječnici, unatoč naporima, nisu mogli spasiti život.

- Kako doznajemo iz zapovjedništva ATJ Lučko 29 novih pripadnika stiglo je u predselekcijski postupak. Svoj prvi radni dan, koji je bio jučer, započeli su čišćenjem vanjskog prostora. Nakon toga su ručali i otišli na odmor. Potom je, uz mentore, uslijedio trening trčanja. Možemo reći da su uvjeti jučer bili idealni. Vrijeme je bilo oblačno, nisu bile visoke temperature. Na napomenimo da su svi djelatnici Spacijalnih postrojbi istrenirani da svoje djelatnosti obavljaju u visokim, vrlo neugodnim vremenskim uvjetima. Na treningu trčanja 30-godišnjak se požalio na bol u prsima. Nakon toga se srušio. Na teren je izašao medicinski tim ATJ-a Lučko, a nakon toga i Hitna medicinska pomoć. Odvezli su ga u bolnicu, a jutros je nažalost preminuo. S njim je u bolnicu otišao i drugi pripadnik kojem je pozlilo, no kako saznajemo on se osjeća dobro i trebao bi biti pušten kući, izvijestila je Lucija Judnić u središnjem Dnevniku HTV-a.

Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova. Prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika, istaknuo je MUP u priopćenju.

Tijelo umrlog pripadnika ATJ-a prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti stradavanja, naglašavaju iz MUP-a. 

Neslužbeno doznajemo, da je preminuli 30-godišnjak bio sportaš vrhunske kategorije.

- Pripadnici ATJ-a Lučko podvrgnuti su najdetaljnijem pregledu koji prolaze i pripadnici specijalnih i interventnih postrojba, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu, dodaju iz MUP-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!