Dvije osobe poginule, na Europski dan bez poginulih u prometu

21.09.2021.

12:48

Autor: Matea Mikić/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Pripazite u prometu na Europski dan bez poginulih u prometu

Pripazite u prometu na Europski dan bez poginulih u prometu

Foto: Dnevnik / HRT

Europski je dan bez poginulih u prometu, no, nažalost, samo jutros dvije su osobe smrtno stradale na hrvatskim prometnicama. Policija se protiv ove crne statistike bori i pojačanim nadzorom prometa.

- Nažalost, Europski dan bez poginulih u prometu u Hrvatskoj prolazi uz vijesti iz crne kronike. Dvije teške prometne nesreće, prva jutros oko 6,40 u mjestu Vođinci nedaleko od Vinkovaca, u frontalnom sudaru dvaju osobnih automobila poginula je vozačica za koju je poslije utvrđeno da nije upotrijebila sigurnosni pojas. Dva sata poslije na autocesti A4 u smjeru Zagreba iz čvora Sv. Helena sudarila su se dva kamiona, i u tom sudaru poginuo je vozač teretnog kamiona čakovečkih registarskih oznaka, okolnosti te nesreće tek se trebaju utvrditi jer je policijski očevid i dalje u tijeku, izvijestila je novinarka Matea Mikić za Dnevnik HRT-a.

- I dalje su u tijeku za danas planirane aktivnosti za Europski dan bez poginulih u prometu. S ciljem da nesreća danas ne bude još i više, policija je poslala sve svoje prometne patrole na ulice gdje se najčešće događaju nesreće. Kontroliraju brzinu, razinu alkohola u krvi, korištenje mobitela, i korištenje sigurnosnog pojasa - sve one uzročnike koji najčešće dovode do teških prometnih nesreća. Bili smo s jednom od zagrebačkih patrola, oni su vozače koje su zaustavili za koje su ustanovili da nisu kršili prometne propise, zamolili da simbolično potpišu jednu prisegu kojom se obvezuju da će i dalje poštovati prometna pravila, prenosi Matea Mikić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!