Priprema se montaža drugog segmenta Stonskog mosta

02.02.2022.

16:40

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Montaža drugog segmenta Stonskog mosta

Montaža drugog segmenta Stonskog mosta

Foto: HTV / HRT

Na južnoj strani budućeg mosta Ston, inače najzahtjevnijeg dijela stonske obilaznice koja će povezivati Pelješki most s krajnjim jugom zemlje traju pripreme za podizanje drugog, od ukupno 6 segmenata čelične konstrukcije. Ovaj segment dug je 60 metara i težak 360 tona.

Tehnički iznimno složene radove omogućili su, uz ljude i mehanizaciju, i dobri vremenski uvjeti bez vjetra. Ako sve bude po planu, cijela bi čelična konstrukcija trebala biti postavljena do kraja ožujka.

- Mi ćemo pristupitI izvedbi preostalih radova, to je izrada betonske ploče i postavljanje ostale opreme. Ukoliko sve bude po planu sa montažom preostali dio radova bi trebao trajati još nekih 7-8 mjeseci. To znači da smo u studenome pred završetkom projekta, kazao je Ivo Mušura, inženjer gradilišta, AVAX.

- Ovo je sada sve rascjepkano, ali kad bude sve u jedna cjelina ovo će bit divota. Atrakcija i za sve nas ovdje, kaže Ivo Franušić iz Luke stonske iz koje puca pogled na novi most. Jozo Barović dodaje kako to područje puno dobija - slobodan protok i roba bez zastoja i čekanja na graničnim prijelazima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!