15:27 / 28.10.2019.

Autor: Matea Krmpotić/Hrvoje Šimunović/P.F./HRT

Pripreme za blagdan Svih svetih

-

-

Foto: - / -

Do blagdana Svih svetih mnogi građani koriste svaki slobodan trenutak kako bi uredili obiteljske grobnice. Kažu, lijepo je vrijeme pa ga valja dobro iskoristiti. Krenula je i prodaja cvijeća.
Počele su pripreme za blagdan Svih svetih. Već ujutro je promet prema zagrebačkom Mirogoju bio gušći, a ovih dana ZET organizira posebne regulacije u prometu za linije prema gradskim grobljima.

Skupo je živjeti, ali i umrijeti - slažu se Zagrepčani koji su već danas krenuli obilaziti groblja svojih bližnjih. 

Prodaja cvijeća, posebice krizantema, počela je jučer. Prodavači se nadaju dobrom prometu. Najskuplje cvijeće je u centru grada. Aranžmane krizantema možete kupiti za 10, ali i za 200 kuna - ovisno o veličini.

U Zagrebu je ovoga tjedna posebna regulacija. U petak na dan blagdana u promet će se, prema potrebi, uključivati i dodatne linije. Od 1. studenoga uspostavljaju se i izvanredne autobusne linije Kaptol-Mirogoj i Kaptol-Mirogoj krematorij.

I Osječani uređuju posljednja počivališta svojih najmilijih

Ususret blagdanu Svih svetih mnogi Osječani posjećuju posljednja počivališta svojih najmilijih. Na gradskim se grobljima ovih dana uređuje okoliš, a kako bi se na sam blagdan izbjegle gužve i nepotrebni zastoji.

Do blagdana Svih svetih mnogi Osječani koriste svaki slobodan trenutak kako bi uredili obiteljske grobnice. Kažu, lijepo je vrijeme, pa ga valja dobro iskoristiti. 

Groblja su, bez sumnje, posebna mjesta koja treba zaštititi od devastacije. Osim što su posljednja počivališta naših najmilijih, ujedno su i mjesta vrijedne kulturne i povijesne baštine. 

Iz tvrtke UKOP zato Osječanima poručuju da za posjeta grobljima poštuju kućni red, a starijima i teže pokretnim građanima predlažu da grobove najmilijih posjete ranije, jer na blagdan Svih svetih vozilima neće biti dopušten ulazak na groblja.

A kako bi nam groblja bila ljepša, građani se mole da sav otpad odlažu u pripadajuće kante i spremnike. Službe za urednost groblja rade svakodnevno od 5 do 19 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!