Pripreme za krizmu i pričest veliko žarište zaraze

02.10.2020.

11:00

Autor: B.V.M./HRT

default error photo
U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija pogoršana je u posljednjih desetak dana, 30 je novooboljelih osoba.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija pogoršana je u posljednjih desetak dana, 30 je novooboljelih osoba.

- Vjerujemo da ova brojka dolazi do vrhunca i da se za nekoliko dana mogu očekivati veće brojke, a onda pad. Činimo sve što je potrebno, pokušavamo zaštititi rizične skupine, prije svega domove za starije, posebno u Vinkovcima, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Vukovarsko-srijemske županije.

Najnovije informacije pratite na hrt.hr/koronavirus!
Koronavirus u Hrvatskoj - iz minute u minutu 

U županiji je od početka epidemije 875 oboljelih, u posljednjih tjedan dana ih je malo više od 100, što se povezuje s pripremama i održavanjem pričesti i krizme. Velik broj oboljelih kontakti su s tih događaja.

- Velik broj ljudi je u samoizolaciji i to je bazen iz kojeg se očekuje još novooboljelih. Pozivamo građane da se drže svih mjera, pogotovo u zatvorenim prostorima i na takvim okupljanjima, poručuju iz Stožera. Ističu da je situacija pod kontrolom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!