12:00 / 29.07.2019.

Autor: HRT

Pripreme za obilježavanje akcije "Oluja"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Središnja svečanost počinje 5.kolovoza, i počinje u 6.30 budnicom ulicama grada Knina, a podizanje državne zastave održat će se tradicionalno na kninskoj tvrđavi.
Konferencijom za medije, državni tajnik Tomislav Ivić, državni tajnik u ministarstvu branitelja Ivan Vukić, zamjenik ravnatelja policije Josip Ćelić i gradonačelnik Knina Marko Jelić, istaknuli su da su pripreme za Oluju na vrhuncu, te da očekuju dolazak velikog broja ljudi.

Proslava Oluje traje od 3.8.-5.8.2019. revijom filmova o Domovinskom ratu, u organizaciji hrvatskih branitelja. U nedjelju je planirano otkrivanje spomenika Domovini, koji je podignut na Dinari.Središnja svečanost počinje 5. kolovoza u 6.30 budnicom ulicama grada Knina, a podizanje državne zastave održat će se tradicionalno na kninskoj tvrđavi.

Kod spomenika, državna izaslanstva položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve poginule branitelje. Održat će se prigodno podizanje zastave kao i letački program. Moći će se vidjeti taktičko tehnički vojni zbor. Pozivaju se svi da dođu i obilježe Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Istaknuto je da će se poduzeti sve što se tiče sigurnosti, kao i da se dostojanstveno obilježi Dan domovinske zahvalnosti, te finalno, zabavni program.
arhivska snimka

arhivska snimka

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!