17:16 / 03.08.2019.

Autor: B.D./T.D./HRT

Pripreme za Sinjsku alku

-

-

Foto: - / -

Pored alkara-kopljanika i alkarskih momaka, važnu ulogu u pripremama imaju alkarske žene te najmlađi članovi sinjskog konjičkog kluba.
Sve je spremno za 304. sinjsku Alku. Jučer se trčala Bara, danas Čoja, a vrhunac viteških svečanosti je u nedjelju kada se u Sinju održava Alka, uz tradicionalni dolazak državnog vrha. Prijenos možete pratiti sutra na HRT2 od 16.30!

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Pored alkara-kopljanika i alkarskih momaka, važnu ulogu u pripremama imaju alkarske žene te najmlađi članovi sinjskog konjičkog kluba. Alkarske žene čuvaju i održavaju odore u kojima će sutra nastupiti njihovi muževi.

Alkarske konje u staji na sinjskom trkalištu, čiste i sedlaju najmlađi zaljubljenici u Alku. Od svojih ljubimaca na trkalištu svi očekuju najbolje.

Sinjska alka pod zaštitom je UNESCO-a kao svjetska nematerijalna baština. Uz mlade zaljubljenike u tu vitešku igru nema bojazni za njezino očuvanje i još bolje brendiranje Sinja i Cetinske krajine.Pripreme za ovaj vikend traju cijelu godinu, a u njima sudjeluju i gosti današnje Teme dana - direktorica Turističke zajednice Grada Sinja Monika Vrgoč i predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!