15:30 / 12.10.2018.

Autor: S.B./I.H./HRT

"Priroda, lov, ribolov, turizam" u Varaždinu

-

-

Foto: - / -

Sajam ostaje otvoren do nedjelje. A koga ne privuče lov, svakako bi mogli mirisi specijaliteta.
Varaždinska županija ima višestoljetnu tradiciju lovstva. Unatoč potencijalu, posljednjih godina lovstvo, pa tako i lovački turizam, ne cvjetaju. Jedna se tradicija ipak neumorno čuva  - u Varaždinu je počeo 23. Međunarodni sajam "Priroda, lov, ribolov, turizam".

Od remena do šešira kojima se cijene penju i preko tisuću kuna. No, strastveni lovci kažu - lov ne mora biti skup sport, ovisi o tome koliko ste novca spremni potrošiti.

Do Varaždina su zbog sajma lova stigli i dubrovački lovci kojima je lov strast koja se njeguje generacijama. Ponuda opreme, kažu, i više je nego dobra. Prava atrakcija je i prezentacija ptica grabljivica.

Osim tradicije ovog sajma, koji se održava već 23. godinu, varaždinski kraj ima i dugu tradiciju lovstva. Sajam ostaje otvoren do nedjelje. A koga ne privuče lov, svakako bi mogli mirisi specijaliteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!