11:07 / 05.04.2019.

Autor: HRT

Prisegnula nova potpredsjednica DIP-a Jasenka Žabčić

-

-

Foto: - / -

Dužnost ću, kako sam i prisegnula, obavljati savjesno i nepristrano, poštujući Ustav i zakone RH, poručila je Žabčić.
Pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem u petak je na dužnost potpredsjednice Državnog izbornog povjerenstva (DIP) iz reda sudaca prisegnula sutkinja Vrhovnog suda Jasenka Žabčić.

Državno izborno povjerenstvo, kao stalno i neovisno državno tijelo, ima važnu ulogu u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Republici Hrvatskoj. Niz je nadležnosti i aktivnosti Državnog izbornog povjerenstva u osnaživanju izbornih procesa u Republici Hrvatskoj. Pritom, posebnu ulogu imaju njegovi članovi koji svojim stručnošću i iskustvom pridonose njihovu daljnjem unapređivanju i učinkovitoj provedbi. Uvjeren sam da će i gospođa Jasenka Žabčić, s bogatom pravnom i sudačkom karijerom, dodatno tome dati svoj doprinos, kazao je Jandroković na svečanosti prisege.

Nakon potpisivanja prisege Žabčić je zahvalila na iskazanom povjerenju predsjedniku Vrhovnog suda Đuri Sessi i ostalim sucima koji su je imenovali na tu dužnost na općoj sjednici VS-a.

Dužnost ću, kako sam i prisegnula, obavljati savjesno i nepristrano, poštujući Ustav i zakone RH, poručila je Žabčić.

Jandroković je Žabčić poželio puno uspjeha u obnašanju odgovorne dužnosti na dobrobit i korist svih građana Republike Hrvatske.

Uvjeren sam da ćete kao jedna od potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva svojom stručnošću, profesionalnošću, moralnim integritetom i nepristranošću dodatno raditi na osnaživanju Državnog izbornog povjerenstva i svih njegovih dužnosti, istaknuo je čelnik parlamenta, uz zahvalu dosadašnjoj potpredsjednici DIP-a Renati Šantek na doprinosu u radu tog tijela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!