13:12 / 12.03.2021.

Autor: HRT

Prisegnuo 29. naraštaj ročnih vojnika

Prisegnuli ročnici

Prisegnuli ročnici

Foto: HTV / HRT

U požeškoj vojarni 123. brigade HV-a prisegu je položio 29. naraštaj ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju - 196 ročnica i ročnika. Na svečanosti su sudjelovali predsjednik Republike Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić.

- Hvala vam što ste odabrali napor i rad naspram komfora i ugodnijeg života koji vas čeka narednih tjedana, a možda i cijeli aktivni život. Ovo nije mala odluka. Bit vojnik, to je poziv, to je način života, poručio je ročnicima predsjednik Zoran Milanović.

- Ovo je vaš prvi korak prema profesionalnoj vojnoj karijeri. Pred vama je put prepun zahtjeva koji iziskuje mnoga odricanja. Budite ustrajni i uvijek imajte vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Vaš jedini motiv za služenje neka bude ljubav prema domovini, svojoj obitelji i Hrvatskoj vojsci, kazao je ministar obrane Mario Banožić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!