Transrodna osoba iz Brazila pokušala prokrijumčariti 117 kapsula kokaina

01.11.2022.

12:41

Autor: Hina/HRT/V.G.

Brazilac progutao 117 kapsula s kokainom

Brazilac progutao 117 kapsula s kokainom

Foto: PUZ / MUP

U zagrebačkoj zračnoj luci, zbog pokušaja krijumčarenja droge, uhićena je 45-godišnja transrodna osoba iz Brazila. Progutala je 117 kapsula u kojima je bilo 1170 grama kokaina, a u Zagreb je iz Sao Paula stigla letom preko Lisabona. Dio droge pronađen je tijekom obavljanja carinskog nadzora. Radi zaštite zdravlja i života, krijumčaru je pružena medicinska skrb u KBC-u Zagreb - pri čemu su rendgenskom snimkom abdomena uočene i preostale kapsule. Osoba je predana pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.Nakon što je neutvrđenog dana u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, transrodna osoba progutala 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain, 29. listopada je avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla u Hrvatsku, u zagrebačku zračnu luku.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem transrodna osoba istisnula, da bi nedugo zatim osumnjičena osoba na isti način istisnula još 31 kapsulu ispunjenu kokainom, težine 310 grama, tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njoj na aerodromu.

Tada je osumnjičenoj osobi, radi zaštite zdravlja i života, pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, u sklopu čega je provedeno i rendgensko snimanje abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu osoba prenosila još 62 kapsule ispunjene kokainom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena osoba predana je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena nadležnom Državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!