Priveden građevinar prevarant

14.03.2023.

10:16

Autor: HRT/D.M./Hina

Građevinski radovi, ilustracija

Građevinski radovi, ilustracija

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Za ukupno više od 5500 eura prevario je troje vlasnika 46-godišnjak koji je s njima dogovorio te mu je plaćeno za građevinske radove na njihovim objektima na zadarskom području, no otkrila ga je policija te privela i kazneno prijavila.

Zadarska policija priopćila je kako 46-godišnjaka sumnjiči da je lani u studenom s 81-godišnjom vlasnicom kuće dogovorio građevinske radove, za što je primio novčani predujam. Budući nije dovršio radove, na njezin poziv vratio je dio novca, dok je dio zadržao za sebe i oštetio ju za 530 eura.

Policija ga tereti da je isto dogovorio i s vlasnikom stana u Zadru koji mu je također isplatio predujam, no dogovorene radove samo je djelomično obavio, a nije ih dovršio ni u dogovorenom roku, čime je vlasnika prevario za 4000 eura.

Nadalje, osumnjičen je i da je u siječnju ove godine sa 64-godišnjakom dogovorio izvođenje građevinskih radova, za što je primio predujam od tisuću eura, no radove dosad nije ni počeo.

Nakon istrage 46-godišnjak je u ponedjeljak predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava zbog prijevara dostavljena zadarskom tužiteljstvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!