17:20 / 06.03.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Privedeno 11 migranata koji su iskočili iz cisterni za gorivo

-

-

Foto: - / -

Vozači dviju cisterni uočili su migrante kad su na crpkama počeli puniti gorivo te su pozvali vatrogasce, koji su ih smjestili u prostoriju do dolaska policije.
Jedanaest migranata privedeno je u sisačku policiju radi utvrđivanja identiteta, nakon što su iskočili iz dviju cisterni koje su iz Srbije stigle na punjenje goriva u sisačku Rafineriju, potvrđeno je u sisačko-moslavačkoj Policijskoj upravi.Vozači dviju cisterni uočili su migrante kad su na crpkama počeli puniti gorivo te su pozvali vatrogasce, koji su ih smjestili u prostoriju do dolaska policije.

U jednoj cisterni bilo je pet, a u drugoj šest migranata, koji su u panici iskočili iz vozila.

Vozači tvrde kako nisu primijetili ništa sumnjivo te da su migranti u cisterne vjerojatno ušli na parkiralištu u Srbiji.

- Migracijski pritisak je stalan, nekad većeg, nekad manjeg intenziteta. Mi stalno ojačavamo svoje kapacitete u borbu protiv krijumčarenja osoba i ove godine već imamo preko 123 kaznena djela. Naš fokus je borba protiv snažnih kriminalnih mreža koje upravo svojim neodgovornim postupanjem dovode migrante u ove pogibeljne situacije gdje ljudi gube svoje živote - izjavio je u Dnevniku HRT-a glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!