15:44 / 05.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Privedeno još deset osoba zbog napada u Uzdolju

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Privedene su osobe sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s kaznenim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.
Šibenska policija danas je privela deset osoba koje se dovode u vezu s napadima u Uzdolju. Šibenska policija već je privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja u DORH-u određen jednomjesečni istražni zatvor.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
- Tijekom daljnjeg kriminalističkog istraživanja službenika šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policije, na okolnosti događaja od 21. kolovoza u Uzdolju, danas, 5. rujna, u službene prostorije Policijske uprave šibensko-kninske privedeno je ukupno deset osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s počinjenim kaznenim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari, priopćeno je iz policije nakon privođenja osumnjičenika.

- Vlasnik kafića: Uletjeli su s fantomkama, šipkama, počeli razbijati, tući

Podsjetimo, u napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu, 21. kolovoza, koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Young Boysa, lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan u kninskoj bolnici. 20-ak min nakon nasilništva u Uzdolju policiji je dojavljen napad u ugostiteljskom objektu u Đevrskama po sličnom scenariju, ali bez ozlijeđenih.

Inače, za kazneno djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje tjelesnih ozljeda, dok je predviđena zatvorska kazna za kazneno djelo oštećenja tuđe svari od 6 mjeseci do pet godina.

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!