16:45 / 27.08.2019.

Autor: P.F./HRT

Privođenje trinaestorice osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

-

-

Foto: - / -

Kako nesluženo doznajemo, riječ je o lancu koji je od prosinca 2018. do kolovoza ove godine krijumčario migrante iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske do Slovenije.
U poslijepodnevnim satima u riječki odsjek Uskoka počelo je privođenje trinaestorice osumnjičenih za krijumčarenje ljudi. Isptitivanje još uvijek traje.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Kako nesluženo doznajemo, riječ je o lancu koji je od prosinca 2018. godine do kolovoza ove godine krijumčario migrante iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske do Slovenije. Krijumčarenje se odvijalo na području Primorsko-goranske, Istarske i Brodsko-posavske županije.

Neslužbeno doznajemo da je na taj način gotovo 100-tinjak stranih državljana omogućeno nezakonito kretanje po teritoriju Republike Hrvatske i transfer do državne granice sa Slovenijom. 

Osumnjičeni  su za uslugu naplaćivali od 100 do 1000 eura po osobi. Pretpostavlja se da su od krijumčarenja zaradili i do 60.000 eura.

Službene izjave zasad nema, a više bi se moglo doznati sutra jer je za ujutro u 9 sati zakazano privođenje osumnjičenih sucu za istrage na Županijskom sudu u Rijeci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!