09:17 / 05.03.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Privremene box-barijere kao obrana od mogućih poplava

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nastavljaju se radovi na postavljanju box-barijera kao privremenog sustava obrane od poplava na području karlovačkih naselja koja su prošlih godina bila izložene poplavama.
Nastavljaju se radovi na postavljanju box-barijera kao privremenog sustava obrane od poplava na području karlovačkih naselja Logorište, Mostanje i Mala Švarča, koja su prošlih godina bila izložene poplavama.

Dosad je izgrađeno oko 300 metara privremenog nasipa, a time bi se zaštitilo oko 500 kuća.

Barijere bi se trebale postaviti na ukupno 5 kilometara, a krajnji rok za završetak radova je 30 dana. 

Slična prepreka postavljat će se i u Ogulinu, za obranu od izlijevanja Gornje Dobre na gradske ulice.

Glavni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je da su box-barijere montažni elementi veličine kubičnog metra koji se ispunjavaju pijeskom, šljunkom ili zemljom, slažu se jedan do drugog i mogu se kao lego-kocke slagati u visinu od dva do tri metra. 

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je da će to biti privremeno rješenje, a da je projekt gradnje sustava trajne obrane od poplava za Karlovac uvršten u strateške projekte Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!