13:37 / 02.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Prkačin: Vlast u Crnoj Gori bi mogli preuzeti nasljednici razaratelja Dubrovnika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijera je zapitao što je Hrvatska i je li dovoljno poduzela da se jedan presudni mandat koji su mogli dobiti Hrvati ne izgubi.
Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin ustvrdio je da bi vlast u Crnoj Gori mogli preuzeti nasljednici onih koji su razarali Dubrovnik i kojima je usađena mržnja prema Hrvatskoj te zatražio raspravu o položaju Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Prije tri dana održani su izbori u nama donedavno prijateljskoj Crnoj Gori. Namjerno kažem donedavno prijateljskoj jer trenutačno od slavenskih susjeda najkorektniji odnos imamo s Crnogorcima, međutim, prema rezultatima izbora, vrlo lako vlast u Crnoj Gori mogu preuzeti potomci i nasljednici onih koji su granatirali i razarali Dubrovnik, žarili i palili Konavlima, pljačkali i ubijali i radili neviđena zvjerstva nad hrvatskim narodom. Takvima je mržnja prema Hrvatskoj još uvijek duboko usađena i glavni dio njihova djelovanja i razmišljanja, ocijenio je Prkačin na konferenciji za novinare.

Premijera je zapitao što je Hrvatska i je li dovoljno poduzela da se jedan presudni mandat koji su mogli dobiti Hrvati ne izgubi.

Je li hrvatska politika shvatila o čemu je riječ i je li se dovoljno angažirala oko toga? Ja tvrdim da nije. Jer da je shvatila što se događa u Crnoj Gori, onda je trebala reagirati još koncem prošle godine kada je crnogorski parlament izglasao zakon o pravima vjerskih zajednica, kada je srpska crkva u Crnoj Gori stala na zadnje noge gotovo do razine izazivanja građanskog rata, istaknuo je.

Uz ovo što se događa u Crnoj Gori, nužno je otvoriti raspravu o poziciji SPC-a u Hrvatskoj kao i o činjenici da se Hrvatska pravoslavna crkva pokušava više od sedam godina registrirati i ne može jer to netko u hrvatskoj vlasti opstruira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!