Problem javnog prijevoza na Gornjem gradu

12.04.2022.

07:01

Autor: Josip Gavranović/Regionalni dnevnik/HRT

Problem javnog prijevoza na Gornjem gradu

Problem javnog prijevoza na Gornjem gradu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Život na zagrebačkom Gornjem gradu mnoge privlači, no ima i svojih nedostataka. Jedan od najvećih je ovih dana - prometna nepovezanost. Zbog radova na okolnim zgradama, autobus vozi okolnim putem. U isto vrijeme održava se redovni servis uspinjače pa stariji stanari Gornjega grada otežano dolaze svojim kućama.

Stanari Gornjega grada posljednjih dana muku muče s dolaskom i odlaskom svojim kućama javnim prijevozom.

- To je veliki problem za Gornjograđane. Lijepo molimo odgovorne iz ZET-a da nam izađu u susret, da na uvedu dodatnu autobusnu liniju koja vodi preko Ilice, rekla je stanarka Gornjeg grada Sandra Mišić.

Stanari negoduju jer je na Gornjem gradu, kažu, dosta starijih kojima je teško ići pješice dio puta kojim ne voze autobusi.

- Preko 30% gornjogradske populacije su ljudi stariji od 70 godina i ne znam kako dolaze na Gornji grad, rekao je Roman Lalić, MO Gornji Grad.

Za problem je, smatraju, odgovoran ZET. Redovni servis Uspinjače mogao se malo odgoditi, dodaju, a ovako su ostali bez prijevoza.

- Istovremeno staviti jedina dva prijevozna sredstva izvan funkcije, zaista se osjećaš kao građanin drugoga reda za kojega nitko ne mari, smatra Kristijan Ugrina, stanar Gornjeg Grada.

- Ja vjerujem da ZET to može vrlo lako riješiti, ovaj problem se rješava samo jednim telefonskim pozivom, rekao je Nenad Jandrić, stanar Gornjeg Grada.

Čini se da su njihovi apeli ipak došli do odgovornih. Jutros je uvedena izvanredna linija koju su Gornjograđani tražili.

- Osluškujući potrebe naših građana, odlučili smo im ponuditi bolju prometnu povezanost Gornjeg i Donjeg Grada. Danas je obustavljena autobusna linija 150, no uspostavljena je izvanredna autobusna linija 150 a Trg bana Josipa Jelačića-Ilirski trg, rekao je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

U ZET-u dodaju kako će nova izmijenjena linija koja polazi s trga svakih pola sata voziti dok se ne završi redoviti servis Uspinjače. Nakon toga, kažu, sve se vraća na staro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!