10:58 / 27.10.2020.

Autor: HRT

Proboj virusa u dva doma za starije u Dugom Selu

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

U Dugom Selu došlo je do proboja virusa u dva doma za starije i nemoćne te u jedan odjel centra za rehabilitaciju.
U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata je 62 novozaraženih koronavirusom. Najviše ih je u Velikoj Gorici - 11, po 9 u Samoboru i Zaprešiću, 6 u Dugom Selu, po 5 u Svetoj Nedelji i Jastrebarskom te 2 u Vrbovcu.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Beroš: U KB Dubrava poslana zdravstvena inspekcija
➡️ Zagrebačka Arena, bolnica za COVID pacijente 

Po troje je zaraženih je u Brdovcu i Pušći, po dvoje u Brckovljanima i Rugvici te po jedan u općinama Bistra, Luka, Klinča Sela, Pisarovina i Kloštar Ivanić. Samoizolacija je propisana po jednom razredu srednjih škola u Dugom Selu, Zaprešiću, Jastrebarskom i Samoboru, dva razreda srednje škole u Velikoj Gorici te po jednom razredu osnovnih škola u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Samoboru i Zaprešiću.

U Dugom Selu došlo je do proboja virusa u dva doma za starije i nemoćne te u jedan odjel centra za rehabilitaciju.

U Zagrebačkoj županiji trenutno je aktivno 1618 slučajeva Covida-19. Od početka epidemije u toj županiji evidentirano je 2427 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječene su 783 osobe, a 26 osoba je umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije podsjeća da su od danas na snazi nove epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!