19:36 / 17.03.2020.

Autor: Ana Zadro/Dnevnik/IMS/HRT

Procedura u domovima zdravlja

-

-

Foto: - / -

Kako bi se rasteretila Klinika "Dr. Fran Mihaljević" i građanima omogućio veći broj mjesta gdje se mogu pregledati svi koji sumnjaju na zarazu koronavirusom.
Kako bi se rasteretila Klinika "Dr. Fran Mihaljević" i građanima omogućio veći broj mjesta gdje se mogu pregledati svi koji sumnjaju na zarazu koronavirusom, Grad Zagreb prenamijenio je dijelove pojedinih domova zdravlja.

Dom zdravlja u zagrebačkom Sigetu ima izdvojenu ordinaciju za sve pacijente koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom. Radi 24 sata na dan. Kad uđete, dezinficirajte ruke, pozvonite i pričekajte da vam se javi liječnik.

Liječnik će vam otključati vrata posebne prostorije kako biste si sami izmjerili temperaturu i zasićenost krvi kisikom.  

- Pacijent se upućuje na testiranje sa sanitetom, ili svojim vlastitim vozilom, a za vrijeme tog čekanja do prijevoza, ako je pacijent vitalno ugrožen, on ovdje u jednoj prostoriji u izoliranim uvjetima može čekati, objašnjava Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb-centar.

Liječnici naglašavaju - dežurnu ordinaciju najbolje je nazvati telefonom.

- Telefonska konzultacija također je dio medicinskog zdravstvenog pregleda, da je to jasno najvažniji početak pregleda u ovoj konkretnoj bolesti, kaže Balenović.

Uz Siget, 24-satno izdvojeno dežurstvo zbog koronavirusa imaju i domovi zdravlja u Prilazu baruna Filipovića, Parku stara Trešnjevka, u Grižanskoj, Hirčevoj i Laginjinoj ulici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!