19:38 / 06.02.2021.

Autor: Jasmina Grbavec/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Vadla: Cijepljeno 300 ljudi, nema nuspojava

Cijepljenje u Koprivničko-križevačkoj županiji

Cijepljenje u Koprivničko-križevačkoj županiji

Foto: HRT / HRT

U Koprivničko-križevačkoj županiji Pfizerovo cjepivo primilo je 300 osoba starije životne dobi koji nisu štićenici domova za starije osobe.

- Danas smo odradili jako dobar posao u Koprivnici, na prvom punktu koji smo definirali. Sve je bilo jako dobro pripremljeno, sudjelovali su zdravstveni djelatnici doma zdravlja, koncesionari i tim iz Zavoda za javno zdravstvo. Danas smo uspjeli procijepiti 300 sugrađana koji nisu zdravstveni djelatnici i nisu smješteni u domove za stare i nemoćne, kaže dr. sc. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije za Dnevnik HTV-a.


Dodaje da je organizacija bila savršena, a posebno je pohvalila i sugrađane koji su se držali reda, svi su došli u zakazani termin, što je vrlo važno zbog dinamike procjepljivanja, naglasila je Vadla.


- Srećom nije bilo nuspojava, ali imali smo spreman naš tim hitne medicine. Nadamo se da kako nam cjepivo bude stizalo da ćemo ići i na druge punktove i da ćemo u jedom danu moći procijepiti i do tisuću sugrađana, dodala je dr. sc. Vadla.


- Još uvijek smo u fazi kada nemamo dovoljne količine cjepiva. Kada smo prije tri tjedana tetrirali kakva je situacija u populaciji, već tada smo imali prijavljenih 8 tisuća sugrađana starijih od 65 godina, vjerujem da je taj broj danas i puno veći. Čim dobijemo dovoljne količine cjepiva mi ćemo svakako organizirati punktove i u drugim gradovima, svugdje gdje imamo organizirane liječničke ambulante organizirat ćemo cijepljenje, izjavila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i zamolila sugrađane za strpljenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!