16:04 / 08.04.2019.

Autor: D.M./Hina

Prodanović o Sanaderovu zdravlju, najavio žalbu Ustavnom sudu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL.
Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL. Obrana drugooptuženog Zsolta Hernadija ispitivala je USKOK-ova krunskog svjedoka - Roberta Ježića u vezi s 5 milijuna eura koje je navodno dobio od MOL-a i proslijedio Sanaderu.

Odgovarajući na pitanja odvjetnika Williama Boycea, Hernadijeva branitelja iz Velike Britanije, Ježić je izjavio kako bi pet milijuna eura predao Sanaderu da obojica nisu uhićeni 2010. godine, bez obzira na to što je znao za podrijetlo tog novca.

- Sve bilance i financijske transakcije bile su u nadležnosti Stephana Hurlimanna, direktora i prokuriste moje švicarske tvrtke Xenoplast. Bilance nisam pratio, a odluka o spajanju Xenoplasta i Diokija također je bila Hurlimannova ideja', kazao je Ježić. Dodao je kako "nitko nije uzeo ni lipe s računa na koji je MOL uplatio pet milijuna eura''.

Ivo Sanader je u ponedjeljak prvi put nakon više od tri godine u sudnicu doveden iz zatvora u Remetincu gdje je završio nakon što mu je Vrhovni sud povisio kaznu u slučaju Planinska na šest godina. Vezano za taj slučaj, Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović komentirao je njegovo zdravstveno stanje i najavio žalbu Ustavnom sudu.

- Znate i sami da mu je vještačenjem skraćena mogućnost prisustvovanja raspravi. Koliko je loše ne znam, ali dobro nije! Čekamo presudu u pisanom obliku da bismo mogli onda početi ovim pravnim radnjama prema Ustavnom sudu, a onda i dalje, kazao je Prodanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!