19:03 / 31.07.2020.

Autor: I.D./Lucija Judnić/Dnevnik/IMS/HRT

Produljen rok za prijavu štete od poplava

-

-

Foto: - / -

Do sada se prijavilo gotovo 2000 građana, a rok za prijavu štete produljen je do 6. kolovoza. Sanacija bi trebala početi tek kada se obrade sve prijave.
Tjedan dana prošlo je od bujičnih poplava koje su pogodile Zagreb. Šteta se procjenjuje na ulicama i u obiteljskim kućama. Građani su iscrpljeni, tvrde da im je rok za prijavu štete bio prekratak. Iz grada poručuju da se rok produljuje, a sanacija počinje kad se popiše sva šteta.

Svaka nova jača kiša u Zagrebu tjera strah u kosti izmučenim stanovnicima. Šteta je velika.

- Šteta je da sve iz stana ide van! Od namještaja, kućnih aparata i to je to - sve izlazi van, kaže Nenad Cindrić, Sveti Duh.

- Uništeno mi je unutra u kuhinji sve, perilica, sudoper, pećnica, hladnjak.  Još nisam uštekao struju jer bojim se da će otići k vragu sve, kaže Ivan Radelić, Trnje.

Zašto je Zagreb poplavio, a Varaždin ne?

Prije sedam dana u Miramarskom podvožnjaku automobili koji sada normalno prometuju ostali su zarobljeni zbog količine oborina. Pukom srećom izbjegnute su tragedije.

Građani bijesni kažu da se za ovaj problem zna godinama, i da nitko ništa ne čini.

Iz Grada, unatoč prebacivanju odgovornosti na građane, danas ipak razumnije izjave. Nakon procjene štete razgovarat će se o mogućem proglašenju elementarne nepogode. A onima koji su počeli sanirati, apel.

- Zato ih molim da se strpe, osim onih koji nemaju gdje živjeti, nego žive u toj nekretnini, ali onda neka sačuvaju, slikaju i neka sačuvaju račune koje su emitirali i ništa drugo pa će im biti refundirano, kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Do sada se prijavilo gotovo 2000 građana, a rok za prijavu štete produljen je do 6. kolovoza. Sanacija bi trebala početi tek kada se obrade sve prijave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!