13:02 / 08.10.2020.

Autor: Hina/HRT

Produljene mjere za 6 županija, Novalju i Đulovac

Foto: ilustracija, Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stožer Civilne zaštite promišlja o nizu novih eventualnih mjera diljem Hrvatske.
Državna tajnica MUP-a Irena Petrijevčanin Vuksanović izvijestila je na sjednici Vlade kako su na prijedlog nekoliko županijskih stožera Civilne zaštite produljili mjere zaštite od širenja koronavirusa u šest županija, jednoj općini te u dva grada.

Najnovije informacije pratite na hrt.hr/koronavirus!
➡️ Države se pripremaju za uvođenje strožih mjera zaštite     

- Vezano za prijedlog stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije, Grada Novalje, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Splitsko-dalmatinske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske županije te općine Đulovac donesene su odluke o Izmjenama i dopunama odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se produljuju propisane mjere već danih mjera od 14 do 30 dana te kao što znate ograničenje javnih i privatnih okupljanja na najviše od 10 do 50 osoba, rekla je Petrijevčanin Vuksanović.

Plenković: Virus ozbiljna prijetnja zdravlju i životima

Predstavila je i podatke prema kojima je od 1. do 7. listopada izvršeno ukupno 26.871 nadzor poslovnih objekata, trgovina, javnih otvorenih prostora, noćnih klubova i drugih ugostiteljskih objekata. Županijskim centrima prijavljena su 284 okupljanja, za što kaže da je blagi porast te je izdano 1778 upozorenja.

- Pripadnici ravnateljstva Civilne zaštite u zadnjih su sedam dana postavili 11 kontejnera za potrebe medicinskih ustanova za potrebe medicinskih ustanova s područja Grada Zagreba i Grada Gospića. Ukupno 10 za Infektivnu kliniku 'Dr. Fran Mihaljević' i jedan za Opću bolnicu Gospić, kazala je Petrijevčanin Vuksanović.

Dodala je kako stožer Civilne zaštite promišlja o nizu novih eventualnih mjera, čemu prethode intezivni sastanci svih dionika društva i uključenih djelatnika stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!