Prof. Meštrović: Realiziramo šest programa iz NPOO-a

11.01.2023.

22:12

Autor: Mladen Sirovica/Dnevnik IMS-a/HTV/HRZ

Prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split

Prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split

Foto: HTV / HRT

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović za središnji Dnevnik HTV-a rekao je kako mu je jako žao zbog svega što se dogodilo u vezi s trudnicom s Brača. Kazao je kako je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a prof. dr. sc. Marko Mimica stručno obrazložio sve aspekte. I mi želimo da se dodatno razjasne svi aspeketi, naglasio je profesor Meštrović.

Problem mita na Kardiokirurgiji

- To je proces koji traje i na to KBC ne može utjecati i pridržavamo se svih zakonskih propisa. U odnosu na nedavnu objavu, formirano je naše povjerenstvo za unutarnji nadzor koje je svoje ispitivanje završilo, a sva dokumentacija je proslijeđena nadležnim institucijama, rekao je.

KBC Split realizira šest programa iz NPOO-a

- Ministarstvo zdravstva je odabralo KBC Split kao prvu bolnicu u kojoj će se realizirati projekti iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Izazovno je, ali uspijevamo raditi prema svim procedurama. To su uređaji na Zavodu za radiologiju, jedan od njih je za neurointervencijsku radiologiju, tu je i magnet 3Tesla koji će biti instaliran u veljači, jedna endoskopska dvorana na Gastroenteorologiji. Osobito su važna četiri linearna akceleratora za onkološke bolesnike. Raspisat ćemo i natječaj za Kirurgiju, za robotsku kirurgiju, a osobito je važno preuređenje kirurškog bloka na Križinama u koji se nije ulagalo 57 godina. Da nije bilo ovih sredstava ne znam kako bismo realizirali navedene projekte, rekao je prof. Meštrović. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!