Profesor Branko Smerdel se osjeća tužno

23.06.2019.

22:32

Autor: D.M./HRT

default error photo
Škorine izjave o promjeni Ustava izazvale su reakciju profesora ustavnog prava na Pravnom fakultetu, Branka Smerdela.
Glazbenik Miroslav Škoro jutros je na društvenim mrežama objavio kandidaturu za predsjednika države i najavio je inicijativu za promjenu Ustava kojom bi se ojačale ovlasti predsjednika Republike.

- Reakcije na Škorinu objavu kandidature
- Plenković: Neka Grabar-Kitarović sama odabere najbolji trenutak
- Reakcije na Milanovićevu objavu kandidature
- Šeks: Specijalan rat protiv predsjednice

Škorine izjave o promjeni Ustava izazvale su reakciju profesora ustavnog prava na Pravnom fakultetu, Branka Smerdela. "Nijedan kandidat ne zna za kakvu se funkciju natječe! Ne znaju Ustav, ni kako se on mijenja. Tužno je što im to uopće ne škodi!", napisao je Smerdel na svom Facebook profilu.Što Škoro želi?

Prvo - želi pravo na raspisivanje referenduma. Drugo - taj referendum, ako prođe u narodu, postaje zakonodavan. Treće - želi da predsjednik može sazivati sjednice Vlade. Četvrto - da predsjednik ima pravo na privremeni veto - odnosno ne potpisati Zakon do odluke Ustavnog suda. Peto - želi pravo predlaganja sudaca Ustavnog suda.

O tome što donose Škorina kandidatura i njegove poruke kojima želi veće predsjedničke ovlasti razgovaralo se u Temi dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!