19:34 / 06.08.2019.

Autor: Boris Kanazir/HRT

Programer postao potkivač

-

-

Foto: - / -

Nakon više od dvadeset godina pred računalom osjetio je zasićenje i odlučio se na zaokret.
U vremenu u kojem je vrijedno i unosno biti informatički stručnjak, ima i onih koji se okreću podjednako traženim obrtničkim zanimanjima. Donosimo priču o programeru koji je odlučio postati potkivač konja. Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Prije nego što je postao jedan od trojice školovanih potkivača u Hrvatskoj, Nenad Dijanović bavio se programiranjem. Nakon više od dvadeset godina pred računalom osjetio je zasićenje i odlučio se na zaokret.

- Otišao sam u Sjedinjene Američke Države i evo prije deset godina sam se iškolovao, vratio se u Hrvatsku i već skoro deset godina obavljam ovaj posao, vrlo interesantan... Jako ga volim raditi - priznaje Nenad.

Što je čovjeku cipela, konju je potkova. Posla ima, konje treba potkivati svaka dva mjeseca, a potkivača je premalo. Radni dan često počinje u četiri ujutro i završava tek navečer. Ljeti i zimi, uvijek u zaštitnoj opremi. Oko konja Nenad može sve, ali ne jaše. Sigurniji je, kaže, na tlu.

I na kraju - otkriva nam kako potkovu postaviti da nam donese sreću. Pogledajte u prilogu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!