Programsko vodstvo HRT-a s predstavnicima katalonskog regulatora elektroničkih medija

16:49 / 03.04.2019.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) održan je radni sastanak na kojem je sudjelovalo programsko vodstvo HRT-a i predstavnici regulatora elektroničkih medija španjolske regije Katalonije.
Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) održan je radni sastanak na kojem je sudjelovalo programsko vodstvo HRT-a i predstavnici regulatora elektroničkih medija španjolske regije Katalonije (CAC ili Consell de l’Audiovisual de Catalunya). Razmijenili su iskustva o radu i tržišnom položaju javnih servisa.

Uime HRT-a sastanak je vodio Renato Kunić, zamjenik glavnog ravnatelja HRT-a i ravnatelj Poslovne jedinice Program, a uz njega su sudjelovali i Bruno Kovačević, glavni urednik svih televizijskih kanala i međunarodnog kanala, Eliana Čandrlić, glavna urednica Hrvatskog radija, Andrea Arežina Grgičević, glavna urednica portala i nelinearnih medijskih usluga, Lidija Katarina Matančević Preradović, rukovoditeljica RJ Odabir i nabava oprogramskog sadžaja, te Margareta Jelčić, privremena rukovoditeljica odjela Odabir i nabava neovisne produkcije.

S katalonske strane sudjelovali su Roger Loppacher i Crehuet, predsjednik CAC-a, Daniel Hernàndez Torrent, šef kabineta, Mònica Duran Ruiz, voditeljica odjela međunarodnih odnosa CACA-a, dok je uime hrvatske Agencije za elektroničke medije (AEM) sudjelovala Sanja Pančić, savjetnica ravnatelja za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću.

Ravnatelj programa Renato Kunić goste iz Katalonije informirao je o povijesti HRT-a, financiranju, pristojbi i oglašavanju te o ulozi javnog servisa na hrvatskom medijskom tržištu, dok je glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević govorio o gledanosti, pravima za prijenos pojedinih sadržaja, s posebnim naglaskom na one sportske, te o konkurenciji na televizijskom tržištu.

Katalonske su goste također zanimali i podaci o gledanosti, o čemu ih je informirao Bruno Kovačević, dok je Lidija Katarina Matančević Preradović održala prezentaciju o otkupu audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!