11:14 / 20.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Proizvodnja kanabisa ni na fakultetu, problem sigurnost

-

-

Foto: - / -

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je medijske navode da se oprema za proizvodnju kanabisa donirana Agronomskom fakultetu ne upotrebljava zbog birokracije.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je medijske navode da je Ministarstvo državne imovine prije gotovo godinu i pol odlučilo darovati Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu opremu za proizvodnju kanabisa, vrijednu oko 100.000 kuna.

Ta je oprema, piše Jutarnji, oduzeta u jednoj policijskoj akciji, no zbog birokracije, studenti je još ne koriste i skuplja prašinu u skladištu fakulteta. Naime tražili su dozvolu od Ministarstva zdravstva, ali odgovor još nisu dobili.

Riječ je o opremi za uzgoj marihuane koja se sastoji od lampi, grijalica, ventilatora i nosača, tu je i prehrana za biljke, no sve to sada propada u skladištu jer im nitko već godinu dana ne odgovara na upite.

- Kanabis u medicinske svrhe se koristi i koristit će se. Uzgajanje je nešto što treba regulirati zakonom, posebice sa sigurnosnog aspekta. Što se tiče sigurnosti, mjerila su za sve ista, pa i za fakultet i istraživački rad. Što se tiče znanosti, potreba za kanabisom postoji, sigurnosni aspekt je ono što treba riješiti, kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!